Şehit Mevlüt Kahveci Kimdir?

Mevlüt Kahveci 30.05.1990 tarihinde Eskişehir'de doğdu.1997-1998 öğretim yılında 1.sınıfa başladı. 3 yıl okulumuzda öğrenimine devam ettikten sonra Pendik Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda 8 yıllık öğrenimini tamamladı.Daha sonra Pendik Ticaret Meslek Lisesi 'ni bitirdi.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2 yıllık İşletme bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Muhasebe Bölümünden mezun oldu.Özel bir şirkette Güvenlik Amiri olarak göreve yaptı.Vatani görevi olan askerlik vazifesini Cizre'de jandarma er olarak yaptı.2014 yılında Uzman Çavuş olarak göreve başladı.İlk görev yeri olan Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapıyor iken 14 Şubat 2021 tarihinde Irak'ın Gara bölgesinde teröristlerce Şehit edildi.

Mevlüt Kahveci'nin şehadetinden sonra okulumuzda öğrenim görmüş olması nedeniyle Eskişehir Valiliği'nin kararı ile 2022 yılından itibaren okul ismimiz İsmet Paşa Şehit Mevlüt Kahveci olarak değiştirilmiştir.